Willem-Alexander Boijmans Van Beuningen

Bedankbrief koning doet er een jaar over

Ontvanger toch ‘superblij’.

Mayim Kolder uit Almere heeft een aangeboren hersenaandoening, is spastisch en zit in een rolstoel. Samen met haar vader schreef ze een boek over haar leven, waarvan ze een exemplaar naar de koning stuurde, met een begeleidend schrijven.

En toen gebeurde er… niets. Iedere dag weer keek ze tevergeefs in haar brievenbus. Dat was, zo liet ze eerder weten, ‘niet cool’.

Na een jaar wachten wordt haar geduld eindelijk beloond – en is ook duidelijk wat er mis is gegaan.  

‘De leden van de koninklijke familie ontvangen, naast de grote hoeveelheid post die zij op het paleis ontvangen, zeer veel brieven tekeningen en cadeaus’, staat in de brief die ze van het paleis kreeg. ‘Omdat deze correspondentie en gift persoonlijk in ontvangst zijn genomen door een lid van de hofhouding is er voor gekozen dat er geen separate dankbrief wordt nagestuurd (…)’

Mayims vader had het boek met een begeleidend schrijven namelijk niet op de bus gedaan, maar op een  congres aan een hofdame gegeven.

‘Dit neemt niet weg dat de koning en prinses Amalia bijzonder veel waardering hebben voor uw persoonlijke brief en bovenal voor het prachtig geschreven boek over uw leven.’

Mayim is dan wel superblij, ze heeft ook een puntje van kritiek:

‘Ik denk dat de koning en Amalia, net als ik, nog wel wat meer humor kunnen gebruiken in hun teksten.’

LEES OOK:

WAT DOET DE KONING HIER?

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: RTL Nieuws