Beatrix (3)

Beatrix loopt met stok

Prinses Beatrix opende in Den Haag op het Lange Voorhout een beeldententoonstelling, met hulp van een stok. Dit is de reden.

Beatrix opende de tweede editie van de beeldententoonstelling Voorhout Monumentaal. De openluchttentoonstelling op het Lange Voorhout in Den Haag is georganiseerd door Pulchri Studio, een kunstenaarsvereniging en galerie voor hedendaagse kunst, waarvan de prinses beschermvrouwe is. De tentoonstelling is van zaterdag tot en met 20 augustus gratis te bekijken.

Expositie

De prinses nam het eerste exemplaar van de catalogus van de tentoonstelling in ontvangst. Daarmee is de expositie officieel geopend. In totaal zijn ruim twintig sculpturen en installaties in het Museumkwartier te zien. Daarnaast staan in de Kloosterkerk een paar beelden en worden er bij Pulchri Studio schilderijen, sculpturen en videowerken getoond.

Na de opening kreeg prinses Beatrix een rondleiding langs werken op het Lange Voorhout, in de Kloosterkerk en in de tuin van Pulchri Studio. Daarbij ging de prinses in gesprek met een aantal kunstenaars, die hun kunstwerken toelichtten. Daarna sprak de prinses met de curatoren van de expositie.

Stok

Beatrix ondersteunde zichzelf met een stok. Na vragen vanuit de media liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat er niets ernstigs aan de hand is. Beatrix heeft zich verstapt. Het is dit jaar al de tweede blessure. Op wintersport brak Beatrix een pols.

ANP/RVD

Beatrix 2 1
Beatrix 2 1
beatrix
KLIK HIER

#Royaltynl