Bezoek Prinses Amalia Aan Zr.ms. Zeeleeuw

Amalia maakt kennis met Defensie

Met haar 18e verjaardag bood Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim haar een eerste kennismaking aan.

In april vloog Amalia vanaf Vliegbasis Volkel mee met een trainingsvlucht van een F-16. Hierbij hoorde zij over de inzetmogelijkheden van het gevechtstoestel als wapenplatform tegen gronddoelen en vliegtuigen. Voorafgaand aan de vlucht kreeg de prinses uitleg bij een F-16-simulator.

De troonopvolgster deed in juni Darp aan. Dat is de thuisbasis van 43 Gemechaniseerde Brigade, de zware infanteriebrigade van de Koninklijke Landmacht. Ze reed daar mee in een Leopard 2A6-gevechtstank en ervoer zo hoe het is om te werken met deze zwaar gepantserde voertuigen. Ook ontmoette zij militairen van het Duits-Nederlandse 414 Tankbataljon. Deze Nederlandse militairen zitten bij het regiment met haar naam: het Regiment Huzaren Prinses Catharina Amalia.

In Den Helder maakte de prinses in augustus kennis met de marine, het krijgsmachtonderdeel waar haar vader zijn opleiding startte. Ze werd hier ontvangen bij de onderzeedienst en ging aan boord van Zr.Ms. Zeeleeuw, een van de 4 onderzeeboten van de Walrusklasse. Tijdens een tocht onder water at ze samen met de bemanning de traditionele Indische rijsttafel, de ‘blauwe hap’. en kreeg ze uitleg over het leven onder water. Prinses Amalia heeft onder begeleiding de onderzeeboot bestuurd en boven water laten komen.  

Prinses Van Oranje Maakt Kennis Met De Koninklijke Landmacht 02
Prinses Van Oranje Maakt Kennis Met De Koninklijke Landmacht 02
Bezoek Prinses Amalia Aan Zr.ms. Zeeleeuw
Bezoek Prinses Amalia Aan Zr.ms. Zeeleeuw

LEES OOK:

AMALIA’S STALKER WIL ZIJN VRIJHEID TERUG

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP

Bron en beeld: Defensie.nl