Koningspaar Sluit Eerste Halfjaar Af Met Fotosessie

Amalia is vandaag jarig! 17 kaarsjes voor de prinses!

Driewerf hoera! Amalia is vandaag dan eindelijk jarig! We blikten de afgelopen dagen al met je terug, maar ook vooruit. Gefeliciteerd, prinses! Op naar het jongvolwassenschap!

Amalia beleeft waarschijnlijk een nogal grijze, natte verjaardag. Maar dat mag de pret niet drukken. Zij kwam 17 jaar geleden ter wereld in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. Haar volledige doopnaam luidt Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria. Met de titels Prinses van Oranje, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau. Sinds haar vader, Willem-Alexander, koning is – dat gebeurde op 30 april 2013, is Amalia eerste in de lijn van troonsopvolging.

Volgend jaar wordt Amalia dus 18. En is dan ook officieel lid van de Raad van State. Naar verwachting neemt ze in 2022 zelfs actief deel aan Prinsjesdag. Zodra ze 18 is, is ze ook troongerechtigd. Veel enorme mijlpalen en gebeurtenissen op stapel dus. En dan was er óók nog deze brief van Defensie die ze als bijna-17-jarige ontving een tijdje terug.

Máxima verklapte gisteren dat de hele week in het teken staat van de verjaardag van haar dochter. In coronatijd zien vieringen er anders uit en voor onze koninklijke familie betekent dat concreet dat Amalia deze week iedere dag 3 andere gasten mag en gaat ontvangen. Wauw… iedere dag een gebakje klinkt niet verkeerd!

Amalia bij de ‘zomerfotosessie’ van de koninklijke familie, afgelopen juli.

Koningspaar Sluit Eerste Halfjaar Af Met Fotosessie

Op het Instagram-account van onze royal family stromen de felicitaties voor Amalia binnen.

Amalia Jarig Screenshot Instagram Koninklijk Huis

Leuke throwback naar Amalia met haar zusjes, hier was ze pas 8 jaar. Wat een vrolijke snoetjes!

Amalia Alexia Ariane

LEES OOK:

Vlaggen uit, maar geen cadeaus voor Amalia

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis / RVD