Koningspaar Sluit Eerste Halfjaar Af Met Fotosessie

Komende week geheel in het teken van prinses Amalia

De komende week staat voor de koninklijke familie geheel in het teken van de verjaardag van prinses Amalia. Dat zei koningin Máxima desgevraagd in een gesprek met het ANP. Haar oudste dochter wordt maandag namelijk zeventien jaar.

Een groot feest kan het echter niet worden, want de festiviteiten worden beperkt door de geldende coronaregels, zo maakte de koningin duidelijk. “Het is bekend wat mogelijk is. Per dag mogen drie mensen op bezoek komen. Daar moeten we ons aan houden.” Maar er hoeft volgens Máxima niet te worden geloot.

“We proberen het te spreiden. Dat op die dag drie mensen komen en dat op een andere dag drie anderen op bezoek komen. Dus de hele week staat in het teken van de verjaardag van Amalia”, vertelde de koningin. Dat beleid heeft echter wel consequenties voor Amalia’s zusjes Alexia en Ariane. “De anderen mogen niemand meebrengen. Het is wat het is”, aldus Máxima opgewekt. “Je moet roeien met de riemen die je hebt en we maken er het beste van. Het wordt zeker een happening voor de hele familie.”

LEES OOK:

Grappig moment voor prins Harry tijdens zoektocht kerstboom

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.