Alexia 4

Als dochter Alexia in de kledingkast van moeder Máxima duikt

Het is niet ongewoon dat een royal vrouw haar kleding meer dan eens draagt. Extra leuk is het als ook een royal dochter die neus voor fashion heeft.

Hard op weg een stijlicoon te worden. Middelste dochter Alexia doopte een baggerschip dat haar naam draagt, in Rotterdam. Dat was meteen haar eerste solo-optreden. En alles verliep gelukkig goed. Naast het enorme schip, de ceremonie en natuurlijk de stralende zon, viel nog iets op: Alexia’s jurk.

Uit mama’s kast

Want dát was namelijk een Óscar de la Renta. Een gevierd modeontwerper van Dominicaanse komaf. Hij leeft niet meer, maar zijn ontwerpen leven voor eeuwig voort. Alexia koos voor een donkerblauwe jurk van zijn hand die eerder door moeder Máxima werd gedragen. En daar hield het niet bij op! Ook de oorbellen die de prinses droeg, komen uit moeders juwelenkistje.

Alexia 2

Koningsdag

In 2021 leende Alexia een tasje van haar moeder. Dat jaar bezocht de koninklijke familie Eindhoven op Koningsdag. En grappig genoeg gebruikte moeder Máxima het tasje al eens… voor een eerder werkbezoek aan Eindhoven.

Koningsdag 2021 Nieuwe Familiefoto

Spijkerjasje

Het houdt niet op bij designerjurken en toffe tasjes. Dit denim jackje werd al in 2004 door Máxima gedragen en 14 (!) jaar later door Alexia gerecycled.

Alexia Spijkerjasje

Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis/RVD

#RoyaltyNL

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.