Sofia, Felipe En Leonor

Alexia: Afscheid in Londen

Prinses Alexia vliegt zaterdag met een aantal studiegenoten naar Londen, waar ze afscheid nemen van elkaar.

Onder hen ook de Spaanse kroonprinses Leonor, die na twee jaar net als Alexia voor het laatst van Wales naar huis vliegt, via luchthaven Heathrow.

Veel van haar klasgenoten studeren verder aan een universiteit, maar Leonor zal dat pas over 3 jaar kunnen. Zo lang duurt haar dienstplicht, bij de legeronderdelen landmacht, luchtmacht en marine.

Dat moet allemaal als voorbereiding op haar koningschap, als ze opperbevelhebber wordt van de Spaanse krijgsmacht.

Parochie

Maar eerst wordt haar zus, de 16-jarige Infanta Sofia, bevestigd in de parochie van Maria Hemelvaart van Aravaca. Dezelfde parochie waar Leonor twee jaar eerder haar geloof bekrachtigde.

Het wordt een familiedag, waarbij naast koning Felipe en koningin Letizia mogelijk ook de peetouders van de Infanta aanwezig zullen zijn, haar grootmoeder van moederszijde, Paloma Rocasolano, en Prins Konstantin, vierde zoon van Koning Simeon van Bulgarije, Prins van Vadin, een goede vriend van de koning en getuige van zijn huwelijk.

Sacrament

Er bestaat ook de mogelijkheid dat Sofia haar vader als peetvader zal kiezen, iets wat prinses Leonor heeft gedaan, of zelfs dat de prinses van Asturië zelf peetmoeder zal zijn voor haar zus tijdens het sacrament. De vereiste is dat men katholiek, gedoopt en bevestigd is, en dat zit bij Leonor wel goed. We weten bovendien hoe close de zussen zijn.

Na haar eindexamen gaat ook Sofia twee jaar studeren aan het UWC Atlantic College, waar zij het International Baccalaureate zal volgen.

eloise
KLIK HIER

Hola/Getty Images

#Royalty