Charlene Kapsel 2

Stijldossier: de vrouwen van Monaco

Modebewuste vrouwen stuk voor stuk. Met een goedgevulde portemonnee en vrienden als Karl Lagerfeld (1933-2019) is het voor de vrouwen van Monaco een koud kunstje om iedere keer als kunstwerkjes voor de dag te komen. Kijk mee naar 5 stijlmomenten.

Voor de dwergstaat die Monaco is, is het meteen ook een opvallend rijk landje. Nergens anders in Europa vind je zoveel miljonairs per vierkante kilometer. Albert heeft een geschat vermogen van 900 miljoen euro, dicht tegen een miljard aan dus. En ook F1-coureurs, acteurs en zakenlieden komen er graag en hebben er vaak zelfs een tweede (of derde…) huis.

Dat betekent onmiskenbaar dat de vrouwen in Monaco niet wakker liggen van het uitgeven van meer euro’s dan de gemiddelde Nederlandse vrouw voor een jurk, broekpak, stiletto’s of clutch. Ook krijgen zij stukken van (bevriende) designers in bruikleen. En zijn ze soms zelfs model voor mode- en beautymerken.

We kijken naar de outfits van Stéphanie, Caroline, Charlene, Charlotte en Alexandra. Allemaal beeldschoon, allen een heel eigen smaak. Genieten maar, van deze stijlvolle dames!

Stéphanie heeft wilde jaren gehad. Dompelde zich onder in de mode van de jaren 80 en 90. Had als kind een bijna jongensachtig kort kapsel. En fans herkennen immer haar zongebruinde huid. Zij kiest de laatste jaren voor eenvoudige, bescheiden kleding. Je kunt haar – los van een gala hier of daar – uittekenen in een form-fitting broek met een blouseje. En het liefst op zo laag mogelijke hakken.

Zus Caroline weet zich altijd moeiteloos ‘classy chic’ te kleden. Vaak gewapend met zonnebril en glimlach draagt zij pantalons en blouses, maar ook zomerjurken en designerkleding als het past bij de gelegenheid. Zij en Stéphanie hullen zich ook nog weleens in een soortgelijke outfit, op feestdagen bijvoorbeeld.

Charlene valt naast haar opgeschoren kapsels ook op door haar lange benen en ranke postuur. Je ziet nog erg goed dat de Zuid-Afrikaanse jarenlang competitief heeft gezwommen. Charlene wisselt overknee-boots met mooie mantels af met prachtige jurken en opvallende oor- en halsblinkers. Wij kiezen in dit stijldossier voor Charlene in high-waisted broek, met een kort strak donkerblauw jasje. Stijlvol!

Oudste dochter van Caroline, Charlotte, loopt al met net zo veel ‘joie de vivre’ rond als haar moeder en tantes. De 34-jarige moeder van 2 zoontjes heeft haar fashion sense absoluut geërfd van hen en is een verzorgde, beeldschone vrouw om te zien. Charlotte doet het goed in een galajurk, maar mag ook graag iets hips dragen op de normale dagen.

Jongste dochter van Caroline, Alexandra, is het halfzusje van Charlotte. Alexandra’s vader is prins Ernst August van Hannover. De 22-jarige deed een tijdlang aan kunstrijden op competitieniveau. En mag zich graag hullen in designerkleding. Hieronder zie je haar in een luchtig zomerjurkje met kekke sandaaltjes (check die studs op de straps!) en bijpassend handtasje. Helemaal des Alexandra, want we spotten haar veel vaker in jurkjes en jurken.

LEES OOK:

4x prachtige jurken van Pippa Middleton

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @monacoprincelyfamily