Charlène

Prinses Charlène rust niet thuis uit

Charlène rust niet uit in haar eigen huis. Haar man prins Albert vertelde aan Monaco-Matin dat ze buiten de landsgrenzen van het prinsdom werkt aan haar gezondheid.

Rust

Volgens Albert gaat het beter met Charlène, maar heeft ze momenteel rust nodig. Hij hoopt haar binnenkort te bezoeken. Inmiddels is hij zonder zijn vrouw vertrokken naar Dubai.

Het hof maakte dinsdag bekend dat de prinses, die ruim een week geleden voor even terugkeerde in Monaco, het voorlopig rustig aan doet en daarom niet bij verschillende gelegenheden kan zijn. Charlène werd recent in haar geboorteland Zuid-Afrika enkele keren geopereerd vanwege een keel-, neus- en oorinfectie.

Kliniek

Amerikaans tijdschrift People laat weten dat Charlène met oververmoeidheid is opgenomen in een kliniek. Wat de oorzaak is van deze oververmoeidheid wil de prins niet zeggen. Dat zijn “verschillende factoren die privé zijn”, vertelt hij. “Ze was overduidelijk fysiek en mentaal uitgeput. Ze voelde zich overweldigd en kon haar officiële taken, het dagelijkse leven en het gezinsleven niet aan.”

Volgens de prins koos zijn echtgenote er zelf voor zich in een kliniek ergens in Europa op te laten nemen. Albert is van plan haar daar met hun twee kinderen op te zoeken. Hij verwacht dat de behandeling meerdere weken gaat duren, maar kan geen precieze tijdsindicatie geven. “Charlène heeft nooit om deze problemen gevraagd, maar ze zijn er helaas. We hebben ruimte en privacy nodig om ze aan te pakken. Dus ik smeek iedereen om dat te begrijpen en mijn familie de komende weken met rust te laten.” Hij benadrukt dat de geruchten over hun huwelijk dat op springen staat niet waar zijn. “Ik zal dit vast nog een aantal keer moeten zeggen, maar dit heeft niets met onze relatie te maken. Dat wil ik heel duidelijk maken.”

LEES OOK: ALBERT ZONDER CHARLENE NAAR DUBAI

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP