Monaco Royalty

Klein feestje in Monaco: Albert al 15 jaar aan het roer

Gisteren was het exact 15 jaar geleden dat Albert zijn vader Rainier opvolgde als leider van het kleine vorstendom Monaco. Ter gelegenheid hiervan deelde het hof ook een nieuw filmpje.

In 2005 nam Albert het stokje over. Zijn vader had maar liefst vanaf 1949 geregeerd. Hij overleed in april 2005. En zoals gebruikelijk in Monaco, werd eerst 3 maanden van rouw afgekondigd. Zodoende werd het de maand juli waarin Albert officieel ingehuldigd werd, als opvolger.

Albert koos voor een andere koers van zijn vader. Zo is het voor hem belangrijk dat Monaco niet alleen maar meer als een belastingparadijs wordt gezien. Tevens is hij groot voorvechter voor milieubescherming en slimme oplossingen om ons ecosysteem te beschermen. Hij reisde zelfs naar Antarctica om met eigen ogen te zien wat klimaatverandering veroorzaakt.

In een nieuwe video die het paleis deelde, zien we samengevat hoe de afgelopen 15 jaar in Monaco er onder leiding van Albert zoal uitzagen. Het is te zien via de Facebook-pagina van de royals, Palais Princier de Monaco.

Monaco

Lees ook:

In beeld: 9 jaar huwelijk tussen Charlene en Albert

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Facebook @palaisprincierdemonaco

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen