Monaco Royal Wedding Cortege

Zit Charlène zo lang in Zuid-Afrika door huwelijkscrisis?

Volgens Prins Albert van Monaco heeft het opvallend lange verblijf van zijn vrouw Charlène in Zuid-Afrika niets te maken met een huwelijkscrisis. Tegen het Amerikaanse magazine People zegt hij: “Ze verliet Monaco niet omdat ze boos was op mij of wie dan ook.”

Prinses Charlène vertrok afgelopen mei voor een korte reis naar haar vaderland Zuid-Afrika. Inmiddels is ze nog steeds daar. Officieel vanwege complicaties na een in Zuid-Afrika ontstane infectie waar ze inmiddels aan geopereerd is, maar er wordt steeds meer gedacht dat er misschien toch iets anders aan de hand is. Haar echtgenoot, prins Albert, probeert deze geruchten uit de wereld te helpen. Hij vertelde aan People: “Ze ging naar Zuid-Afrika om voor haar stichting te werken en wat vrije tijd door te brengen met haar broer en vrienden. Het was de bedoeling dat het een verblijf van een week en maximaal 10 dagen zou zijn. Ze is er nog steeds omdat ze deze infectie opliep en daarna met medische complicaties te maken kreeg.” De prins benadrukt: “Ze is niet in ballingschap. Het was absoluut een medisch probleem dat behandeld moest worden.”

Opnieuw complicaties

Vorige week zou de Charlène eindelijk terugkeren naar Monaco, maar vlak voor de terugreis kreeg ze opnieuw last van een complicatie. Ze werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels is haar toestand stabiel. Dit meldde het Monegaskische hof twee dagen later. Toch is ze nog steeds in Zuid-Afrika. Wanneer de terugreis naar de dwergstaat nu gepland staat, is onbekend.

LEES OOK: ZIEN: OUDE FAMILIEFOTO’S VAN ALBERT VAN MONACO

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP, beeld: archief