Monaco Royalty National Day

Albert neemt een kijkje bij vaccinatiecentrum

Ook in Monaco is het vaccineren gestart. Albert kon gisteren op bezoek bij een nieuw ingericht centrum voor vaccinatie, in congreshal Grimaldi Forum. Extra bijzonder is dat gisteren ook Charlene jarig was, zij werd 43!

De Monegaskische vorst sprak met lokale media en ook met premier Pierre Dartout. Laatstgenoemde is 66 jaar en ontving – vanwege zijn leeftijd – kort na 1 januari al een eerste prik. Ook Monaco kijkt naar leeftijdsgroepen en kwetsbaren, om de vaccinatieschema’s te maken. De groep 65-plussers en mensen met (ernstige) gezondheidsproblemen is eerst aan de beurt.

In expositie-/congrescentrum Grimaldi Forum kunnen vanaf maandag aanstaande 600 mensen per dag worden ingeënt. Monaco heeft zo’n 39.000 inwoners. Albert sprak de volgende hoopvolle woorden uit: “We hopen mensen die zich willen laten vaccineren zo snel mogelijk te helpen met dit nieuwe centrum. We zetten alles op alles om tijdig voldoende doses te hebben. Ik kan u verzekeren dat hiervoor alle diensten aanwezig zijn.”

Verder gaf hij duidelijkheid over de geruchten dat Monaco snel weer in een nieuwe lockdown zou gaan. Volgens Albert is daar nu geen sprake van. En kan het Princess Grace-ziekenhuis de zorg momenteel prima aan. “Het ziekenhuis is absoluut niet overbelast”, aldus Albert.

Overigens was het gisteren ook de verjaardag van Charlene! Zij werd 43 jaar. Dit jaar zijn de 2 ook nog eens 10 jaar getrouwd, dus wij hopen dat ze weer wat mooie foto’s met de wereld zal delen.

De ‘ellenbooggroet’ werd even geoefend. Volgens Albert is de zorg momenteel niet overbelast en hij hoopt dat mensen zich zullen laten vaccineren in het nieuw ingerichte centrum.

00512067 000021

LEES OOK:

Mathilde spreekt digitaal met leraren in déze lichtblauwe blouse

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Today24News

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen