Louis, Sebastien

Hierom ging het huwelijk van prins Louis niet door

Vorig jaar brak prins Louis ineens zijn verloving af met een knappe Franse advocate en ging zijn huwelijk niet door. Maar waarom?

Prins Louis heeft zich daar zelf nooit over uitgelaten en zijn ex-verloofde, de Franse Scarlett-Lauren Sirgue, scheidde alleen wat vage teksten af, waar we ook niet veel verder mee kwamen.

Geruchten

Die radiostilte zorgde er natuurlijk voor dat het vooral in de Belgische media gonsde van de geruchten. Die rakelden maar wat graag zijn eerste huwelijk op, met Tessy Antony. Voor haar, een burgermeisje van eenvoudige komaf, gaf hij zijn recht op de troon op. Ze kregen twee zoons, maar het eindigde in een nare vechtscheiding.

Daarna liep het dus ook met Sirgue mis. Er waren verschillen van mening over belangrijke zaken, maar ze zeiden er niet bij welke dan. Het zou om haar kinderwens gaan, waaraan hij niet wilde tegemoetkomen.

Bal

Ze ontmoetten elkaar op een gemaskerd bal in Parijs, schrijft de Belgische koningshuisdeskundige Wim Dehandschutter in een analyse. ‘Ik was vermomd als zon”, vertelde Scarlett daar later over in het Franse tijdschrift Point de Vue. ‘En ik als uil”, voegde Louis eraan toe. Scarlett: ‘Op een gegeven moment viel de muziek uit. Waarna Louis op zijn smartphone wat liedjes begon te spelen, alleen voor ons tweeën. En we dansten samen.’

Anders dan Tessy Antony, die totaal verkeerd viel, werd Scarlett  wel hartelijk in de groothertoglijke familie opgenomen. Ook al vonden journalisten uit dat haar vader een extreemrechtse politicus was, meermalen beschuldigd van vreemdelingenhaat en Holocaustontkenning.

Waarom liep het dan toch mis? Dehandschutter weet het ook niet: ‘Was Scarlett onvoldoende voorbereid op haar rol aan het hof? Dat ontkende het koppel stellig bij de bekendmaking van hun relatiebreuk.’

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Gazet van Antwerpen/ANP

#Royaltynl