Hier gaat het pasgeboren Luxemburgse prinsje wonen

Slot Fischbach kan rekenen op een nieuwe en piepkleine bewoner: de zondag geboren prins Charles gaat er met zijn ouders Guillame en Stéphanie wonen. Wat weten we eigenlijk over deze royal woonplek?

Koning Willem II

Fischbach kent een geschiedenis die helemaal teruggaat naar de 11de eeuw. Maar in 1847 kocht ‘onze’ koning, Willem II, het kasteel. Hij liet er veel bijgebouwen slopen. Toen hij 2 jaar later overleed, nam zoon koning Willem III het over. Na zijn overlijden in 1890, kwam het slot definitief in Luxemburgse handen. Want tot die tijd waren de Nederlandse koningin tegelijk ook groothertogen van Luxemburg geweest.

Omringd door natuur

Het is sinds die tijd actief in gebruik geweest door de groothertogelijke familie. Het functioneert als woning voor afgetreden staatshoofden. En als residentie voor de toekomstige groothertog. Guillaume, vader van de baby, is erfgroothertog. Zijn vader Henri is momenteel groothertog van het land. Het slot is omringd door natuur, een omgeving waaraan Guillaume zelf prachtige herinneringen heeft.

 

Lees ook:

Neefjes willen neefje zien

Overigens ligt de kleine nog even in het ziekenhuis, samen met Stéphanie. Charles kwam met een keizersnede ter wereld en hoopt vrouw en kind allebei per morgen of overmorgen thuis te hebben. Naar buiten kwam ook dat de neefjes van baby Charles niet kunnen wáchten tot ze hun kleine neefje mogen ontmoeten. Gabriel en Noah, kinderen van Guillaumes broer Louis, staan te springen om de spruit te zien.

https://www.instagram.com/p/CAABdFbgzxU/

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @tessy_from_luxembourg

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen