Maria Teresa En Henri

He nee! Weer gedoe in Luxemburg!

Volgens verschillende media is het weer mis, met groothertogin Maria Teresa in het middelpunt van een nieuwe storm.

Het rommelt opnieuw aan het Luxemburgse hof. Groothertogin Maria Teresa zou verschillende personeelsleden hebben beschuldigd van slecht werk, melden Luxemburgse media. De situatie liep dusdanig uit de hand dat premier Xavier Bettel net als enkele jaren terug moest ingrijpen.

Fotoshoot

Aanleiding voor het incident was volgens Lëtzebuerger Land het laatste weekend van oktober, toen de groothertogin kleding wilde passen voorafgaand aan een fotoshoot voor het huwelijk van haar dochter prinses Alexandra. Er moesten extra mensen komen, omdat het aanwezige personeel niet goed genoeg zou zijn.

Twee weken later moest Bettel naar het paleis komen om de situatie met het groothertogelijk paar te bespreken. Dat zou hebben geleid tot meningsverschillen over de aansturing van het hof. Volgens de media eist de premier nu dat er zo snel mogelijk een oplossing komt. Hij zou daarvoor een ultimatum hebben ingesteld.

Angstcultuur

Uit een eerder rapport dat begin 2020 uitkwam bleek dat het bij het hof ontbrak aan een heldere structuur en dat er een angstcultuur heerste. Voor verantwoordelijkheid werd weggedoken en groothertogin Maria Teresa nam alle belangrijke beslissingen aangaande het personeel. Ook de geldstromen waren niet helder.

Naar aanleiding van dat rapport begon Henri met het herstructureren van zijn hof.

Leestip

BESTEL HIER

ANP