Nikolai

Vete tussen Margrethe en graaf Nikolai voorbij

De knappe graaf – voorheen prins – Nikolai clashte met zijn grootmoeder over zijn carriere, maar die heeft nu ingebonden.

Nikolai verdiende al op jonge leeftijd zijn eigen geld, maar deed dat op een manier waar koningin Margrethe niet blij mee was. Wat hij deed – modellenwerk vooral – zou in haar ogen schadelijk zijn voor het aanzien van de monarchie.

In 2018 moest hij zelfs door het stof en excuses maken voor een reclame waaraan hij had meegewerkt. Dat was eens, maar nooit weer. Was althans de bedoeling.

Contract

Tot Margrethe Nikolai degradeerde van prins naar graaf. Goed, dat gebeurde allemaal met de beste bedoelingen, ook voor de monarchie, maar toch. Het idee dat koningin Margrethe nog iets te zeggen had over haar kleinkinderen kon het raam uit.

Graaf Nikolai heeft onlangs een contract getekend met het influencerbureau Social Works, waar hij producten in de sociale media gaat promoten.

De grote Deense krant BT ging verhaal halen bij het hof. Mocht dit wel? Jazeker, was de reactie:

‘Dit is in lijn met de wens van de koningin dat de vier kleinkinderen hun eigen leven vorm kunnen geven zonder beperkt te worden door de speciale overwegingen en verplichtingen die het formele lidmaatschap van het koninklijk huis als instituut met zich meebrengt.’

Fun fact

Nog even een fun fact: Nikolai heeft op zijn Insta foto’s gezet van zijn ‘highlights’, waaronder een Amsterdamse gracht. Daar woont trouwens nog een andere influencer, met net zo’n adelijke titel als hij.

eloise
KLIK HIER

Adelswelt/nikolaitildanmark

#Royaltynl