Christian 4

School prins Christian en prinses Isabella in opspraak

De Herlufsholm-school in Denemarken wordt geplaagd door agressie en pesterijen.

Een documentaire legde een patroon van wangedrag bloot op de school die prins Christian onder zijn leerlingen telt en volgend jaar prinses Isabella verwelkomt. Dat heeft in Denemarken tot grote ophef geleid.

Christian van Denemarken, de oudste zoon van prins Frederik en prinses Mary, studeert aan het Herlufhom Gymnasium in Naestved. De school heeft leerlingen uit de hele wereld en had een uitstekende reputatie. Die ligt na de uitzending in gruzelementen. Er zou jarenlang sprake zijn van geweld en pesterijen. Dat blijkt uit getuigenissen van ongeveer 50 oud-leerlingen. De directie van het internaat verwerpt de beschuldigingen en ontkent dat er een probleem is.

Naast prins Christian zal ook zijn zusje, de 15-jarige prinses Isabella, naar verwachting volgend jaar op Herlufhom worden ingeschreven. In het kielzog van deze onthullingen vragen velen zich echter af of het koninklijk huis van gedachten zal veranderen.

Verklaring

 Frederik en Mary zetten een verklaring op Instagram: ‘Als ouders van een kind dat naar Herlufsholm gaat, zijn we diep geschokt door de getuigenissen in de documentaire. Het is hartverscheurend te horen over systematisch pesten en de cultuur van misbruik en geweld, waar velen bij betrokken zijn geweest. Het is volstrekt onaanvaardbaar. Als ouders verwachten wij van de school dat zij daadwerkelijk zorgt voor een cultuur waarin iedereen veilig is en deel uitmaakt van de gemeenschap. Wij zullen toezien op de veranderingen die in de nabije toekomst duidelijk nodig zijn.’ 

LEES OOK: 

PRINS CHRISTIAN VAN DENEMARKEN MAAKT KENNIS MET NIEUWE SCHOOL

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Hola