prinses mary van Denemarken royaltynl

Schoenen deden prinses Mary bijna de das om

Prinses Mary is tegenwoordig enorm populair, maar dat was niet altijd het geval. Zeker in het begin heeft ze moeilijkheden gehad.

Het is natuurlijk altijd wennen aan een nieuwe rol, en zeker voor prinses Mary. Nu op handen gedragen, maar in het begin weggezet als luxepaardje, de ‘Jackie Onassis van Denemarken’ en ‘Imelda Marcos van Scandinavië’.

Luxe

Dat kwam allemaal door… schoenen. Prinses Mary was verslaafd aan luxe schoeisel.

Volgens Deense media bezat ze destijds maar liefst duizend luxe schoenen! En ze bleef maar kopen, 20 paar tegelijk soms, voor een totaal bedrag van 7.000 euro.

Kwartje viel bij prinses Mary

Dat riep veel vragen op, maar daar had prinses Mary niet zoveel mee. Ze riep zelfs de hulp in van de geheime dienst! Die gooide stellers van lastige vragen gewoon de deur uit. Het werd zo erg, dat Alexandra, de ex van prins Joachim, populairder was!

Op een gegeven moment viel toch het kwartje en ging Mary aan haar image werken. Veel glimlachen, praten met mensen, liefdadigheidswerk, kleren en schoenen vaker dan één keer dragen. Dat werkte erg goed, ze heeft de harten van de Denen alsnog gewonnen. En is nog een stijlicoon ook!

Tip van de redactie

eloise
KLIK HIER

Gala

#Royaltynl

Beeld GettyImages

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty