Documentary Claims Abuse Was Used As A Punishment At Royal Danish Boarding School

Schandaal rond kostschool sleept koninklijke familie mee

De elitaire kostschool Herlufsholm is in opspraak doordat er systematisch geweld en seksueel misbrik plaats vond. De koninklijke familie ligt nu onder het vergrootglas.

Hoewel het kroonprinselijk paar naar eigen zeggen diep geschokt is door de onthullingen over pesterijen en grove mishandeling op Herlufsholm, hadden kroonprins Frederik en kroonprinses Mary volgens het Deense blad B.T. allang kunnen weten  wat zich daar afspeelt. Ruimschoots voordat ze hun zoon prins Christian er inschreven in ieder geval.

Verscheidene van de beste vrienden van het koppel hebben nauwe banden met de school. En dat brengt het kroonprinselijk paar in een lastig parket, zegt expert Søren Jakobsen.

‘Ze zitten klem. Als ze prins Christian van school halen, geven ze een onvriendelijk signaal zijn naar hun hele vriendenkring. Dat is bijna het ergste wat je in die kringen kunt zeggen – dat je een slechte ouder bent.’

Want de vrienden van de kroonprins die op de exclusieve school zaten of kinderen hebben die er zitten, zijn talrijk. Mary en Frederik hadden volgens Jakobsen dus allang weet kunnen hebben van de missstanden.

Ook koningin Margrethe zou volgens de Deense pers moeten kunnen weten wat zich op de school afspeelt. Ze heeft een vinger in de pap bij de benoeming van bestuursleden, en haar portret hangt in de eetzaal.

LEES OOK: 

SCHOOL PRINS CHRISTIAN EN PRINSES ISABELLA IN OPSPRAAK

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: B.T./Gala Beeld: Getty Images