prins christian denemarken

Prins  Christian ontketent rel

In Nederland zijn we wat nuchterder over de voorkeuren van de koning. Bij de Denen ligt het onderwerp erg gevoelig.

Dat ondervindt prins Christian, de zoon van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. Voorbestemd om ooit de kroon te bestijgen, en dat werpt voor de 16-jarige nu al een lange schaduw over zijn leven.

Zich van geen kwaad bewust ging de jonge prins met een stel maten naar de voetbalwedstrijd tussen Brøndby Idrætsforening en FC København. Moet kunnen. Maar op foto’s was duidelijk te zien dat hij een sjaal droeg van de laatste club, uit Kopenhagen.

Dat viel in Denemarken volkomen verkeerd. Een koning, ook al is het nog verre toekomst, moet neutraal zijn tot op het bot – en tot op de supporterssjaal!

In eerste instantie wilde het hof geen commentaar geven op de zaak, omdat het een ‘privé-aangelegenheid’ was. Daarmee was de kou nog niet uit de lucht. Dezelfde dag nog kwam daarom een tweede verklaring:

‘Net als alle andere voetbalminnende Denen moet ook prins Christian naar een kunnen gaan zonder dat hij daarna in de media komt.’ Hij zou de sjaal ook niet zelf hebben meegebracht. Fanartikelen zouden op de tribune in de buurt van de prins zijn verspreid. Die zou vanwege zijn leeftijd de gevolgen van zijn handelen ook niet kunnen overzien.

Achter de paleismuren zal ongetwijfeld een hartig woordje met hem zijn gesproken. Voor openlijk supporteren rest hem alleen nog het Deense nationale elftal.

Een kleine troost: FC København won met 2-0.

LEES OOK:

PRINS CHRISTIAN (15) MAAKT DEBUUT ALS WERKENDE ROYAL

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Gala