Margrethe Met Bontjas En Bloemen

Opluchting: Margrethe weer naar huis

Gisteren meldden we nog zorgen over de gezondheidstoestand van koningin Margrethe van Denemarken.

De Deense pers berichtte over zorgen, omdat het hof maar mondjesmaat iets naar buiten bracht. Het enige wat we wisten was dat de operatie geslaagd was. Margrethe zou nog wel enige tijd in het ziekenhuis moeten blijven. Hoe lang was onbekend.

Zonder enige aankondiging is Margrethe nu naar huis gebracht in kasteel Amalienborg. Daar zal ze verder revalideren, meldt het hof.

Het medisch team is tevreden met de toestand van de koningin, maar een lang hersteltraject staat haar nog wel te wachten.

Regent

Kroonprins Frederik neemt de komende maanden als regent voor zijn moeder waar. Als hij er niet is, zoals afgelopen week door een bezoek aan India, is prinses Benedikte regent of prins Joachim, de jongere broer van Frederik. De verhouding tussen Joachim en Frederik is matig, sinds Margrethe zijn kinderen hun koninklijke titels afpakte.

Een woordvoerder van het Deense hof laat weten dat de koningin dankbaar is voor de goede zorgen in het ziekenhuis. Het paleis liet eerder al weten dat Margrethe ‘goed en gezien de omstandigheden stabiel’ uit de operatie was gekomen.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

ANP