Frederik,christian, Mary

Onder deze voorwaarden mag Christian de weg op

Prins Christian heeft zijn rijbewijs, maar dat betekent niet dat hij zomaar onbeperkt wat mag rondrijden. De voorwaarden lees je hieronder.

De oudste zoon van kroonprinses Mary en kroonprins Frederik is nog maar 17 en mag tot hij 18 is alleen achter het stuur onder twee voorwaarden.

Hij moet toestemming hebben van zijn ouders, en worden begeleid door iemand ouder dan 30, die al minstens 10 jaar een rijbewijs heeft.

Verjaardag

Christian, de tweede in lijn voor de Deense troon, viert zijn 18e verjaardag op 15 oktober, en het hof heeft daar nu al een aankondiging voor gedaan:

‘Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Christian wordt 18 jaar op 15 oktober 2023. De belangrijkste prioriteit van Prins Christian in het komende jaar is de voltooiing van zijn gymnasiale opleiding. Als gevolg hiervan zal het Koninklijk Huis van Denemarken informatie verstrekken over de verdere voortgang van de opleiding van Prins Christian wanneer de tijd rijp is.’

‘Er is een overeenkomst met het kabinet van de premier dat er eerst steun in het Deense parlement zal worden gezocht voor een wet over een lijfrente wanneer de prins 21 jaar wordt of bij een mogelijke troonopvolging, als die eerder plaatsvindt.

Oudste

Pas daarna wordt verwacht dat Zijne Koninklijke Hoogheid in grotere mate in officiële verbanden zal treden. Dat hangt echter af van waar de Prins zich op dat moment in zijn opvoeding bevindt. Tot die tijd zal Prins Christian in beperkte mate deelnemen aan officiële contexten, vergelijkbaar met nu.’

Christian is de oudste van de vier kinderen van Mary en Frederik. De kroonprins en kroonprinses zijn ook ouders van prinses Isabella, prins Vincent en prinses Josephine.

eloise
KLIK HIER

Hola!

#Royaltynl