Nikolai

Nikolai spreekt zich uit over verliezen titel ‘prins’

Oma Margrethe stripte recent een aantal familieleden van hun titels. Nikolai zegt daar nu dít over.

De voormalige prins en nu graaf woont momenteel in Sydney, Australië om er te studeren. En liet zich verleiden tot het doen van een uitspraak over zijn verandering van titel. Tegen een reporter van een showbizz-site zei hij:

‘I think in the future I will be freer, but I’ve never felt limited before. So for me… it hasn’t changed anything yet. I think in the future it will make a difference.’

Oftewel: ‘Ik denk dat ik mij in de toekomst vrijer ga voelen, al heeft het mij eerder nooit gelimiteerd. Dus voor mij… heeft het eigenlijk nog niets veranderd. Ik denk dat het in de toekomst wel een verschil gaat uitmaken.’

Gevoelig

Hij zei er wel bij dat het nog steeds ‘een gevoelig onderwerp is’ binnen de familie. Eerder had zijn vader, prins Joachim, al geuit dat hij ‘bedroefd’ was om zijn moeders besluit. En dat hij het niet prettig vond dat zijn kinderen zich nu in een situatie bevonden die ze zelf maar lastig begrepen.

Aan dezelfde entertainmentsite verklapte Nikolai dat hij zich niet per se ‘gekwetst’ voelt, maar wel gewoon nog even aan het idee moet wennen.

Koers

Koningin Margrethe kondigde vorig jaar aan dat ze de titels van alle 4 de kinderen van Joachim zou vervangen. Ze zijn nu allen graaf of gravin van Monpezat. Volgens Margrethe past de beslissing om het aantal prinsen en prinsessen terug te brengen bij de koers die het Deense koningshuis vaart en past het bovendien bij een meer modern royal-schap. Overigens behouden de kinderen wél hun plek in de lijn van troonopvolging.

Nikolai Portretfoto Screenshot Instagram
eloise
KLIK HIER

Bron: Hello!

Beeld: ANP, Instagram @detdanskekongehus

#RoyaltyNL