Nikolai Portretfoto Screenshot Instagram

Kostschoolschandaal loopt steeds verder uit de hand

Het seks- en geweldschandaal rond de exclusieve Deense kostschool Herlufsholm loopt steeds verder uit de hand.

Op de school zouden seksueel grensoverschrijdend gedrag en geweld aan de orde van de dag zijn. De aandacht richtte zich op prins Christian, de zoon van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary.

Nu hebben ook de ouders van prins Nikolai zich in de strijd geworpen. De prins is een oud-leerling. De school heeft naar buiten gebracht dat hij destijds enige tijd werd geschorst, wegens het overtreden van de alcoholregels.

Dat nu is vader prins Joachim en zijn ex, gravin Alexandra, in het verkeerde keelgat geschoten. Ze brachten een verklaring naar buiten:

‘Als ouders van een oud-leerling van Herlufsholm zijn we – om het zo maar eens te zeggen – furieus dat zijn voormalige rector hem publiekelijk te schande heeft gemaakt.’

Zelfs de openlijk republikeinse krant Ekstra Bladet is het met ze eens: ‘Hoofdmeesters zouden niet de meer of minder interessante dossiers over hun leerlingen naar buiten moeten brengen.’

Ekstra Bladet vraagt zich intussen af of de prinselijke ouders werkelijk geen idee hadden wat zich achter de schooldeuren afspeelde.

En zij niet alleen. Zo ongeveer de gehele aristocratische en financiële elite van Denemarken is betrokken bij het schandaal. Simpelweg omdat hun kinderen op Herlufsholm zaten of zitten.

Dat de inmiddels ontslagen rector excuses heeft aangeboden aan Nikolai, Joachim en Alexandra is dan ook veel te weinig: ‘Iemand zou hem moeten uitleggen dat het niet zozeer de prins, zijn vader e zijn moeder is tegenover wie hij zich zou moeten verontschuldigen. Het zou iedereen moeten zijn die werd vernederd en geslagen, want dat is de manier waarop de hogere klasse wordt opgeleid.’

LEES OOK: 

JONGE PRINS NIKOLAI OP DE COVER VAN VOGUE

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty of koop de nieuwste Royalty hier online.

Bron: Ekstra Bladet