Margrethe (2)

Het gaat nog niet echt lekker met Margrete

Herstel verloopt ‘voorspoedig’, maar traditionele zomertocht is uitgesteld, net als een bezoek aan een dorp.

De vaartocht die koningin Margrethe van Denemarken jaarlijks in de zomer maakt, gaat dit jaar niet door. De 82-jarige vorstin, die vorige maand werd geopereerd aan haar rug, heeft langer nodig om te revalideren.

Jacht

De tocht met het koninklijke jacht Dannebrog, die in juni zou plaatsvinden, wordt opgeschoven naar volgend jaar. Ook het bezoek van Margrethe in mei aan de gemeente Allerød is uitgesteld. Dat staat nu voor komend najaar op de planning.

Het Deense hof laat dinsdag ook weten dat het herstel van de koningin voorspoedig verloopt, maar dat haar revalidatie langer zal duren. Om die reden zal Margrethe minder activiteiten in haar agenda hebben staan.

Operatie

Margrethe onderging in februari een ingrijpende rugoperatie, die een einde moest maken aan de rugpijn die haar al jaren kwelt. Eerder lieten betrokken artsen al weten dat de ingreep goed was verlopen, maar dat Margrethe lang zou moeten revalideren. Dat blijkt nu nog langer dan verwacht.

Of al tijdelijke regenten worden aangesteld is niet bekend. Eerder namen kroonprins Frederik en prinses Benedikte enige tijd de taken van Margrethe over.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

ANP

#Royaltynl