Tour De France 2022 21st Stage

Frederik feliciteert ‘uitzonderlijke’ Vingegaard na Tour-finish

De Deense kroonprins Frederik heeft zijn landgenoot Jonas Vingegaard zondag met alle egards ontvangen op de eindstreep van de Tour de France in Parijs.

‘Van een historisch Grand Départ in Denemarken tot ritzeges van Magnus Cort, Mads Pedersen, Jonas Vingegaard en nu een fantastische finish op de Champs-Élysées, waar we de winnaar van de Tour Le Grand Danois Jonas Vingegaard konden vieren’, schrijft Frederik bij een foto waarop hij samen met de geletruidrager en zijn gezin poseert. ‘Zijn energie, sportiviteit en wilskracht tijdens de Tour de France van dit jaar ware uitzonderlijk.’

Frederik liet zich zien bij de eerste drie etappes in Denemarken en vrijdagmiddag stond zijn broer Joachim met zijn gezin bij de finish van de negentiende etappe. Het hof deelde zaterdag een foto van koningin Margrethe die met haar zussen Benedikte en Anne-Marie de voorlaatste etappe via de televisie volgden.

Voor Vingegaard is het de eerste keer dat hij de Tour wint. De 25-jarige wielrenner rijdt sinds 2019 bij de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma. Voor het team is het de eerste eindzege ooit in de Tour de France.

In 1996 won de Deen Bjarne Riis de Tour. Jaren later gaf hij toe dat hij de koers op doping had gereden.

Margrethe Tour 2022
Margrethe Tour 2022
Frederik En Vignegaard 2022 1
Frederik En Vignegaard 2022 1

LEES OOK:

FREDERIK MAAKT STOERE HONDENSLEDETOCHT

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP Beeld: ANP/detdanskekongehus