Drie Zussen Van Prins Carlos Hugo

Verdrietig: tante van Carlos en Margarita overleden

De tante van Carlos, Jaime, Margarita en Carolina is overleden. Cecilia van Bourbon-Parma overleed op 86-jarige leeftijd. Neef Carlos noemt haar een ‘onvermoeibare strijder’. Lees even wie Cecilia was.

Cecilia overleed gistermiddag en Carlos maakte het nieuws ’s avonds bekend. Ze overleed in Parijs. Vorig jaar in maart overleed haar zus, Maria Teresa. Carlos roemt zijn tante voor haar constante strijd voor democratie. Cecilia werd in de tijd Franco regeerde, meermaals het land uitgezet. “Mijn dierbare tante, een onvermoeibare strijder, die altijd klaarstond om anderen te helpen met een glimlach”, zegt neef Carlos over haar.

Toen Irene en Cecilia’s broer Carlos Hugo verloofd raakten, kwam Cecilia ook in Nederland in beeld. Samen met Irene maakte ze zich bijvoorbeeld hard voor hulpverlening in delen van Nigeria, waar een deelstaat zich in de jaren 60 probeerde af te scheiden. Dat ging met veel bloedvergieten en slachtoffers gepaard.

Cecilia was peettante van Carlos’ dochter Cecilia (inderdaad, vernoemd). En ze was samen met zus Maria Teresa aanwezig bij de doop van zijn zoon (en jongste kind) Carlos.

LEES OOK:

Carlos en Jaime bij bijzondere bijzetting in Parma

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA