Ontwerp Zonder Titel (60)

Zien: Mathilde in groen geruit broekpak

Koningin Mathilde was weer op pad voor een goed doel, en deed dat in stijl.

In een broekpak, dit jaar zeker de outfit bij uitstek voor vrouwelijke royals. Het staat haar bijzonder goed, maar dat groen bij haar past weten we al enige tijd.

Mathilde maakt er een gewoonte van om zich in te zetten voor goede doelen. Ze wandelde en fietste heel België door, om aandacht te vragen voor mentale problemen bij jongeren. Een zaak die ook onze Máxima een warm hart toedraagt.

Dit keer was het doel iets anders. Net als bij ons hebben we in België al heel lang wereldwinkels. Gerund door vrijwilligers, verkopen ze producten uit verre streken, die je nietig in de supermarkten vindt. Het idee is, dat zoveel mogelijk van de opbrengst naar de makers gaat. Zonder dat van alles onderweg van land naar klant aan de strijkstok blijft hangen.

Een nobel streven. Dat Mathilde dan ook van harte ondersteunt.

Kopje koffie

Dat deed ze ditmaal door een uitgebreid bezoek aan de wereldwinkel in het Vlaamse Mechelen.

De koningin daar het eerste kopje ‘special edition Women’s Hope’ koffie. Deze Congolese koffie is het resultaat van een samenwerking met koffiepartner Rebuild Women’s Hope, op het eiland Idjwi in het Kivu-meer. De coöperatie focust op de verbetering van de positie van de vrouw. In Congo, maar in het algemeen in de koffiesector, is de positie van de vrouw heel slecht.

Leestip

BESTEL HIER

Bron en beeld: belgianroyalpalace