Ontwerp Zonder Titel (84)

Zien: Mathilde in Bangladesh

Koningin Mathilde is in het Aziatische Bangladesh, om daar met eigen ogen te zien onder welke omstandigheden de mensen daar wonen en werken. In weer een prachtige jurk.

De koningin kwam vandaag aan in de hoofdstad Dhaka. Bangladesh heeft een roerige recente geschiedenis. Ooit hoorde het bij India, toen dat nog van de Britten was. Nadat het land onafhankelijk werd, scheidden zich twee staten af, met een hoofdzakelijk islamitische bevolking.

Eerste dag

In het begin vormden die één land, dat bestond uit West- en Oost-Bengalen. West-Bengalen werd Pakistan. Oost scheidde zich na een bloedige strijd af als Bangladesh. Het land kreeg een desastreuze hongersnood voor de kiezen, en heeft door zijn ligging regelmatig te maken met wateroverlast.

Op de eerste dag focuste het programma van Mathilde voornamelijk op waardig werk, kwaliteitsvol onderwijs en verantwoorde consumptie en productie.

In de kledingfabriek Fakir Apparels maakt Mathilde kennis met een voorbeeldmodel voor de textielindustrie. Het bedrijf zet zich in om alle sociale, ethische en milieuverplichtingen na te leven en zorgt voor behoorlijke arbeidsomstandigheden voor de werknemers.

In een onderwijscentrum van Unicef in een sloppenwijk ten oosten van Dhaka ontmoet de Koningin jonge schoolverlaters die geholpen worden om geleidelijk weer in het reguliere schoolsysteem te komen.

Leestip

BESTEL HIER

Bron en beeld: belgianroyalpalace