Delphine Foto 4

Voor in de agenda: docu Delphine vanaf mei in Nederland

De driedelige documentaire Delphine: mijn verhaal, die begin dit jaar op de Vlaamse zender Eén werd uitgezonden, is vanaf mei ook in ons land te zien.

De serie is aan meerdere landen verkocht, maakte Warner Bros dinsdag bekend. HBO Max gaat de documentaire uitzenden in Nederland, Spanje, Portugal, Andorra en Scandinavië. SBS Australië vertoont de serie vanaf 23 april.

In de documentaire vertelt de prinses voor het eerst over verschillende fases in haar roerige leven. In de driedelige tv-special komen ook haar partner, moeder en vrienden aan het woord, net als haar advocaten, journalist Mario Danneels, paleismedewerkers en vrienden uit de kunstwereld.

Op 17-jarige leeftijd hoorde Delphine dat koning Albert, die ze toen kende als goede vriend van haar moeder, haar biologische vader is. Jarenlang voerde ze een juridische strijd om erkenning, maar de vader van koning Filip ontkende tot begin 2020 dat hij haar biologische vader was. DNA wees uit dat zijn bewering onjuist was. Delphine kreeg de titel prinses van België en de nieuwe achternaam Van Saksen-Coburg.

LEES OOK:

DELPHINE ONTHULT ALLES!

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP