Belgium Royalty Queen Fabiola Funeral

Verhaal rond Joachim (28) krijgt staartje: Spaanse politie doet onderzoek

De prins reisde naar zijn vriendin in Spanje en samen bezochten ze een feestje. Joachim had echter in quarantaine moeten gaan bij aankomst en heeft nu grote spijt dat hij dat niet deed. De Spaanse politie gaat al zijn gangen na.

De Belgische prins komt er voorlopig niet mee weg. Hij besloot vorige week – tegen alle geldende maatregelen in – naar Spanje te reizen. Daar woont zijn vriendin en daar loopt hij ook stage. Althans, in een normale situatie. Bij aankomst in Spanje had Joachim in elk geval 14 dagen in quarantaine moeten gaan, dat heeft hij echter geskipt.

Zowel in België als in Spanje ontstond ophef en verontwaardiging over deze opmerkelijke keuze van de prins. Het kwam hem op veel commentaar te staan. Joachim liet een officiële verklaring uitgaan, waarin hij zijn excuses aanbood. En zei dat hij nooit iets of iemand heeft willen minachten of kwetsen.

Voor de Belgische premier Sophie Wilmès was daarmee de kous af, maar de Spaanse politie denkt daar anders over. Op verzoek van de autoriteiten in de betreffende regio (Cordoba) gaat die nu onderzoek doen naar Joachims verplaatsingen in het land. Nadat de prins per vliegtuig in Madrid landde, reisde hij per trein naar Cordoba. En later bezocht hij ook nog eens een feestje, met zijn vriendin. Overigens werkt Joachim volledig mee aan alle onderzoeken en is hij doorgaans juist een royal die niet zo nodig de spotlights op hem gericht hoeft te zien.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen