Britain Royalty

Charlotte wel of niet naar school vandaag? Kensington Palace zwijgt

Een spannende dag in Groot-Brittannië, daar gaan de scholen voor de jongste leerlingen weer open. En daar valt ook prinses Charlotte onder. Maar de grote vraag is: gaat ze naar school of houden William en Kate haar thuis?

Vanaf vandaag zou de 5-jarige dochter van William en Kate officieel weer naar school ‘moeten’, maar of dit ook echt gebeurt is vooralsnog niet duidelijk. Woordvoerders van het paleis willen namelijk niet bevestigen of ontkennen dat de kleuter haar klasgenoten en leraren weer zal zien vandaag.

We lieten je eerder al weten dat het mogelijk een lastige keuze is voor ouders Wills en Kate. Natuurlijk vervullen zij een voorbeeldfunctie, maar in Groot-Brittannië is het besluit om de scholen voor de jongste leerlingen weer te openen niet bij iedereen goed gevallen.

Bovendien zou alleen Charlotte naar school gaan. Louis is nog te klein en voor kinderen van George zijn leeftijd geldt dat zij nog niet naar school teruggaan. Het zou betekenen dat het hele gezin weer naar Kensington Palace moet verhuizen. Voor de paar resterende weken van dit schooljaar. Ze verblijven nu namelijk in het landelijke Sandringham. Daar is meer bewegingsvrijheid voor ouders en kinderen. En naar verluidt heeft het gezin inmiddels een prima ritme voor het thuisonderwijs te pakken. Wel hebben William en Kate onlangs laten weten achter de keuze van de regering te staan om scholen weer gefaseerd te heropenen. Mede omdat het in het land zo gevoelig ligt, laten zij nu mogelijk niet zo veel los over Charlotte.

Mocht in de loop van vandaag meer bekend worden over Charlotte’s schoolgang, dan laten we je dat uiteraard weten.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen