Naamloos

Onverantwoord gedrag prins Joachim (28) leidt tot coronadiagnose

Joachim heeft nu ook het coronavirus te pakken. De Belgische prins is overladen met kritiek vanwege zijn onverantwoordelijke gedrag in de coronacrisis. Hij lapte de quarantaineregels aan zijn laars en ging gewoon reizen en naar een feestje.

Begin deze week vloog hij van België naar Madrid, waar hij kind aan huis is. Zijn vriendin en zijn stage zijn allebei in de Spaanse stad Cordoba. Na zijn coronadiagnose moesten de autoriteiten nagaan met wie hij allemaal in contact was geweest. Volgens de naar media gelekte opgave waren dat 27 personen.

Joachim, die binnen het koningshuis geen functies bekleedt, heeft volgens El País zijn oom koning Filip in verlegenheid gebracht met zijn gedrag. De koninklijke familie had zich tijdens de lockdown immers voorbeeldig gedragen en ook de koningskinderen hadden een belangrijke rol gespeeld bij het aanmoedigen en steunen van de bevolking. Joachim, die de afgelopen twee maanden bij zijn ouders op het terrein van het kasteel van Laken had gewoond, deed nu het tegenovergestelde.

In Belgische media is de vraag hoe en waarom de prins naar Spanje is gereisd. Het weerzien met zijn vriendin was geen geldige reden en de stage kon dat ook nog niet zijn. Het Belgische hof heeft verder geen commentaar gegeven.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen