Mathilde En Filip

Staatsbezoek Zuid-Afrika loopt in de soep

De reis van koning Filip en koningin Mathilde heeft te lijden onder onrust. De president wordt beschuldigd van wanbeleid en corruptie.

Het programma is op het laatste moment aangepast, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN). De reden hiervoor zou tijdgebrek zijn.

De bedoeling was dat er tussen 11.45 en 12.00 uur een persconferentie werd gegeven door Filip en de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa. Die werd echter geannuleerd wegens tijdgebrek.

Wanbeleid en corruptie

Volgens HLN kan de afzegging van het perspraatje ook te maken hebben met de instabiele politieke situatie in Zuid-Afrika. De president ligt al een tijd onder vuur wegens vermeend wanbeleid en corruptie. Het volk wil dat de 70-jarige regeringsleider aftreedt.

Volgens de Belgische krant heeft de situatie in Zuid-Afrika nog meer gevolgen voor het programma van. Zo zou het staatsbanket  kleinschaliger worden en zou ook een bezoek aan het Freedom Park zijn uitgesteld.

Sinds het overlijden van Nelson Mandela heeft diens partij ANC de absolute macht in het land behouden. Dat leidde bij zijn opvolgers voortdurend tot beschuldigingen van corruptie.

chanel
KLIK HIER

ANP

#Royaltynl