Prinses Elisabeth maar liefst 4 weken op schoolkamp

De 18-jarige dochter van Filip en Mathilde zet een traditie binnen de familie voort, door een opleiding aan de Koninklijke Militaire School te volgen. En daarbij hoort óók een kamp dat 4 weken duurt.

Het oudste kind van alle 4 de kinderen binnen het koninklijke gezin is gisteren gestart met de opleiding Sociale en Militaire Wetenschappen. De KMS is een gerenommeerd instituut, dat al in 1834 werd opgericht. Veel van Elisabeths voorouders en familieleden gingen ook naar de school. Koning Albert I en oom Laurent, om een paar namen te noemen. Wel is Elisabeth de eerste prinses die er studeert. Dat is best bijzonder.

Bij een nieuwe school en kersverse opleiding hoort – meestal – ook een kamp. En dat gaat in dit geval wat verder dan 1 nachtje kamperen op de Veluwe en kennismakingsspelletjes doen. Elisabeth en haar studiegenoten nemen maar liefst 4 weken lang deel aan een kamp dat helemaal in het teken staat van initiatie. Alles gebeurt op en rond de kazerne van Elsenborn. Na afloop van het kamp, ontvangt Elisabeth de blauwe muts. Begin volgende maand is er nog een openingsceremonie van de KMS, in Brussel.

Een foto die eerder deze zomer werd genomen van de prinses. Een fietsende Elisabeth, mét helm op.

Belgium Royalty

Lees ook:

Broertje van Eloise heeft nu een eigen webshop

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen