Belgium National Day Royalty

Prins Laurent geeft kinderen bijzondere gadget mee naar school

Het enfant terrible van de Belgische koninklijke familie geeft alle 3 zijn kinderen een opvallend hulpmiddeltje mee naar school, nu ook in België de scholen weer zijn begonnen.

Het is niet het eerste waar je aan zult denken, waarschijnlijk. In het licht van de nog altijd actuele coronacrisis, kun je je er iets bij voorstellen als het ging om mondkapjes, handgel of een spray of het schooltafeltje mee af te kunnen nemen. Maar Laurent gaat een (flink) stapje verder. Hij heeft zijn kinderen een CO2-meter mee naar school.

Zo kunnen ze volgens hem te allen tijde de luchtkwaliteit in de gaten houden. Net als in Nederland, starten ook deze week de scholen in België weer op. Anders dan hier, is het bij onze zuiderburen voor middelbare scholieren verplicht een mondkapje te dragen op school.

Laurent is vader van dochter Louise (16) en zoons Aymeric en Nicolas (een tweeling van 14 jaar). Zij gaan allemaal naar een privé-school. In België zijn net als in Nederland protocollen opgesteld om de klaslokalen en schoolgebouwen goed te kunnen ventileren. Het is niet bekend hoe de 3 tieners hebben gereageerd op het hulpmiddel dat hun vader ze meegaf voor op school.

Een foto van een paar jaar terug. Laurent met zijn vrouw Claire en hun kinderen.

Laurent En Gezin

Lees ook:

Willem-Alexander en gezin weer op Nederlandse bodem

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Photo News

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen