Uruguay Belgium Diplomacy

Prinses Astrid krijgt het druk in 2021

Persoonlijke, politieke en ook koninklijke agenda’s worden stukje bij beetje weer wat voller. In België is bekendgemaakt dat prinses Astrid niet 1 en ook niet 2, maar wel maar liefst 3 handelsmissies op stapel heeft staan voor volgend jaar.

Het lijkt nu nog wat ver weg, maar onze zuiderburen zijn alvast stevig aan het plannen voor dat jaar. Eén van Astrids koninklijke taken is het leiden van Belgische handelsmissies en ze lijkt meteen maar een slag in te halen om 2020 een beetje ‘goed te maken’.

Het gaat om economische missies naar het Verenigd Koninkrijk, Senegal en de Verenigde Staten. Gepland voor de maanden maart, juni en oktober 2021. Naar Senegal zou de prinses zonder coronacrisis deze maand al zijn gegaan. De andere handelsmissies zijn nieuw toegevoegd. Ook een trip naar Australië stond voor 2020 op het menu, maar dat gaat zelfs pas 2022 worden. In dat jaar bezoekt ze tevens Japan.

Astrid leidt de handelsmissies sinds 2013, daarvoor deed haar broer en de huidige koning Filip dat. Een druk vooruitzicht dus voor de prinses, misschien kan ze een paar mooie souvenirs voor haar zoon Joachim meenemen, die wellicht een tijdje huisarrest heeft na zijn ondoordachte reis naar Spanje onlangs, tegen alle coronaregels in.

Lees ook:

Felipe zit vergadering voor mét mondkapje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA