Belgium Royalty Queen Fabiola Funeral

Flinke boete voor prins Joachim

De 28-jarige prins Joachim van België nam het niet zo nauw met de corona-regels en moet daar nu voor boeten. De Spaanse regering stelt dat hij 10.000 euro moet betalen. Hij was in overtreding toen hij naar Spanje reisde zonder in quarantaine te gaan.

Er wordt zelfs gesproken van “een ernstig misdrijf tegen de wet voor de bescherming van de veiligheid van burgers”. Zijn boete had nog hoger kunnen uitpakken als op het feestje dat hij bijwoonde meer mensen aanwezig zouden zijn geweest. Bijeenkomsten in het land moesten op dat moment beperkt blijven tot maximaal 15 personen.

De Spaanse media spraken aanvankelijk 27 mensen met wie Joachim op een feestje was geweest. Joachim had namelijk bij het bron- en contactonderzoek aangegeven dat hij zoveel mensen had ontmoet. Later bleek dat de zoon van prinses Astrid in totaal twee bijeenkomsten bijgewoond had waar in totaal 27 mensen waren. Bij de eerste waren 12 genodigden, bij de andere 15. Daarmee werden de in Andalusië geldende coronamaatregelen dus toch niet overtreden.

Zo rond eind mei werd bekend dat Joachim het coronavirus had opgelopen na zijn bezoek aan Spanje. In Córdoba vierde hij samen met zijn vriendin Victoria Ortiz Martínez-Sagrera op het familielandgoed Hornachuelos haar 30e verjaardag. Een paar dagen daarna had hij in dezelfde stad een ander feestje. Hij kreeg behoorlijk wat kritiek op zijn onverantwoordelijke gedrag.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.