Laurent

Prins Laurent ‘niet geïnteresseerd’ in docureeks over zijn leven

De Belgische prins Laurent is niet geïnteresseerd in de vierdelige documentaire die de VRT over hem heeft gemaakt.

Volgens de jongere broer van koning Filip wil de Vlaamse publieke omroep alleen kijkcijfers genereren, zegt hij tegen het Belgische persbureau Belga.

Geen nood

‘Naar aanleiding van talrijke vragen van journalisten, wil ik duidelijk maken dat ik niet heb meegewerkt aan de reportage van de VRT over mij en dat ik er niet geïnteresseerd in ben’, zegt Laurent. ‘Alleen ik ken mijn leven en ik heb geen nood aan een reportage die er alleen op gericht is om kijkcijfers te genereren.’

Vrouwen

De reeks, Prins op Overschot, werd vorige maand aangekondigd en wordt op 19 april uitgezonden op Canvas, het tweede net van de VRT. Daarin komen verschillende mensen, onder wie oud-klasgenoten, koningskenners en (voormalige) politici, aan het woord.

De vier afleveringen gaan over de omstandigheden van de afschaffing van de zogeheten Salische wet in 1991, waardoor de 59-jarige Laurent twee plaatsen zakte in de troonopvolging, over zijn turbulente populariteit, zijn engagement voor dieren en het klimaat, en over de vrouwen in zijn leven.

Leestip

BESTEL HIER

ANP

#Royaltynl