Belgium Royalty National Day

Prins Laurent gebruikt mondkapje verkeerd

Laurent was gisteren – samen met zijn ouders – bij een dankdienst in het kader van Koningsdag. Daar werd hij aangesproken op het feit dat hij zijn mondkapje niet volgens de richtlijnen droeg.

Het was gisteren Koningsdag in België, een feest ter ere van de koning dat tegenwoordig gevierd wordt door een dankdienst in een Brusselse kathedraal te bezoeken. Gisteren waren daar onder meer Albert en Paola en ook hun zoon Laurent bij aanwezig.

Die laatste werd door een toeschouwer aangesproken op het verkeerd gebruiken van zijn mondkapje. Laurent droeg er wel eentje, maar niet over zijn neus. Hij reageerde geïrriteerd en vertelde de alerte toeschouwer dat hij het kapje had afgeschoven zodat zijn bril niet zou beslaan. Maar schoof het ding erna alsnog over z’n neus, zodat-ie correct zat.

Overigens waren huidig koning Filip en zijn vrouw, Mathilde niet bij de dienst aanwezig. Het is gebruikelijk dat het staatshoofd de festiviteiten rond Koningsdag aan zich voorbij laat gaan.

Onderstaande foto werd in juli, op de nationale feestdag in België, genomen. We zien Delphine en halfbroer Laurent – die ook daar het kapje niet correct lijkt te dragen.

Belgium Royalty National Day

LEES OOK:

Amalia blikt terug op samenwerking met Claudia de Breij

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA