Belgium Royalty

Oei! Albert en Paola uitgefloten in Brussel

Vandaag bij hun aankomst bij de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal in Brussel werd het oud-koningspaar uitgefloten. Dat is natuurlijk niet echt een warm welkom. Wil je weten wie de fluiters waren, lees dan vooral even verder.

Albert en Paola waren naar de kathedraal in de Belgische hoofdstad (tevens hofstad) gekomen voor het ‘Te Deum’, een dankdienst. Ze werden er uitgefloten door zo’n 100 agenten. Die voerden actie. Leden van wel 4 politiebonden waren aanwezig, en de protestactie werd dus luid fluitend voortgezet toen het emeritus-koningspaar verscheen.

De actievoerende agenten zijn het niet eens met voorgenomen plannen om de eindeloopbaanregeling bij de politie te herzien. Maar er is meer onvrede: ook onderhandelingen over een loonsverhoging zitten vast. En er is een gebrek aan middelen voor verschillende politiediensten.

Naast het fluiten moesten Albert en Paola boe-geroep verduren. En werd er ook vuurwerk afgestoken. Belgische media hebben video-opnamen gemaakt, waarop te zien is dat het stel zich ogenschijnlijk niets aantrekt van alle tumult.

LEES OOK:

Dit bedrijf verliest het predicaat ‘koninklijk’

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA