Zomerfotosessie Koninklijk Gezin

Amalia blikt terug op samenwerking met Claudia de Breij

In een online gesprek tussen de twee halen ze herinneringen op aan hun gesprekken. Die vormden de basis voor het boek dat de cabaretière schreef over de kroonprinses. Amalia wordt in december 18 en dat is menig auteur, politicus en royaltykenner natuurlijk niet ontgaan.

De vrouwen blikken samen terug op het proces dat voorafging aan het eindresultaat, het boek ‘Amalia’. Amalia noemt het “toch wel iets speciaals” en deelt enkele details van hoe dat er zoal aan toeging, afgelopen zomer. Claudia de Breij mocht toen in gesprek met haar en leerde de prinses op die manier een stuk beter kennen.

Het gesprek startte meteen met een vrolijke noot: “Wat is dat toch met jou, ik krijg altijd een melige lachbui als ik met jou ben. Dan ben je toch wel een hele goede comedian!”, aldus Amalia. Een mooi compliment voor De Breij. De Breij vraagt op haar beurt wat Amalia van het boek vindt.

Ook komen de gekozen foto’s op de voor- en achterkant van het boek nog even aan bod. Die op de voorkant koos Amalia zelf – het is een skifoto. En die op de achterkant máákte ze zelf – daarop zien we haar met Claudia, een selfie dus. “Na heel veel mislukte selfies en lachbuien”, zegt ze daarover.

Amalia is heel benieuwd wat ze over een jaar of 40 van het boek vindt. “Want het is toch echt een momentopname, een soort snapshot.”

Op het Twitter-account van de koninklijke familie werd het gesprek gedeeld!

LEES OOK:

Hier shop je de nieuwste boeken over Amalia

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Twitter @koninklijkhuis