Philippe Of Belgium & His Fiancee In Luxembourg

‘Pardon, mevrouw, weet u nog een goed boek over het koningshuis?’

Bizar verzoek aan Mathilde in Belgische boekhandel, toen een willekeurige klant haar aanzag voor een winkelmedewerker!

‘En ik was koffie aan het drinken. Ik was er met een van mijn kinderen en had een paar boeken gekocht. En iemand kwam naar me toe en ze zei: Misschien kunt u me advies geven over een boek over het koningshuis. Ik zei: O, dat is heel moeilijk. Maar ik vond dat zo leuk.”

De koningin vertelde in een tv-interview voor haar 50e verjaardag dat ze door kleine dingen te doen, zoals een kop koffie drinken met haar familie of vrienden of een bezoek brengen aan een boekenwinkel, even kan vergeten dat ze koningin is.

‘Het is zo aangenaam om niet meer naar mijn horloge te kijken. Wanneer ik een strak programma heb, is het fijn om even tijd te hebben en te zitten.’

Postzegels

De koningin heeft haar verjaardag vrijdag zonder speciale evenementen gevierd. Ter ere van haar vijftigste verjaardag heeft het Belgische hof wel twee nieuwe foto’s gedeeld. Een van die foto’s wordt door Bpost gebruikt als nieuwe postzegel. Op de foto poseert Mathilde met haar armen gekruist in een zwart-witte outfit. Op de achtergrond zijn de koninklijke serres van Laken te zien. Op de andere foto staat Mathilde in een volledig witte outfit in de deuropening van het kasteel van Laken.

LEES OOK:

TWEE NIEUWE FOTO’S JARIGE MATHILDE

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP