Mathilde Met Kinderen

Mathilde in prachtig, passend zwart

De Belgische koninklijke familie was bij elkaar voor het traditionele herdenken van overleden familieleden.

Een traditie die wij niet kennen. Eens per jaar namelijk herdenkt de koninklijke familie in Belgie de overleden familieleden. Een mooie gelegenheid om iedereen weer eens bij elkaar te zien. In deftig zwart uiteraard.

Al droeg prinses Delphine daaronder een duidelijk herkenbaar en kleurig stukje eigen ontwerp.

Albert en Paola behelpen zich op hun oude dag met een stok, wat geen verrassing mag zijn.

Belgen verzamelden zich buiten de kerk om een blik op te kunnen vangen van de verzamelde royalty. Mathilde was niet te beroerd om met een aantal kinderen op de foto te gaan. Ze zag er weer prachtig uit, met een subtiele driedubbele parelketting om al het zwart te breken.

Belgen

Het eerbetoon aan de overleden leden van de koninklijke familie vond plaats in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Laken.

Deze traditie gaat terug tot de vorige eeuw. Op 17 februari 1935 werd een misviering gehouden ter nagedachtenis van koning Albert I, die omkwam tijdens een ongeval in Marche-les-Dames in 1934.

Na het overlijden van koningin Astrid op 29 augustus 1935 werd beslist om op 17 februari alle gestorven leden van de Koninklijke familie te herdenken. Sindsdien wordt elk jaar op dezelfde datum in de Kerk van Laken een herdenkingsmis gehouden. Na de misviering bezoekt de Koninklijke Familie de Koninklijke Crypte in de kerk.

Delphine In Het Zwart
Delphine In Het Zwart

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

belgianroyalpalace