Leuk: Dochter Laurent studeert in Maastricht

Aan Maastricht University, zo heeft de Franstalige krant Sudpresse ontdekt.

De 18-jarige Louise volgt sinds dit studiejaar de studie Liberal Arts and Sciences. Studenten leren complexe kwesties begrijpen en gaan zij op zoek naar creatieve oplossingen.

Maastricht University noemt de studie op haar website “ideaal oor studenten met een brede interesse in exacte vakken, die niet gebonden willen zijn aan een vooraf vastgesteld programma”.

Louise is de dochter van prins Laurent en prinses Claire. Louise heeft twee jongere broers, Nicolas en Aymeric.

Ze verschijnt zelden in het openbaar, maar is wel degelijk actief binnen de familie. ‘Als Louise een hond was, zou ze een herder zijn, een dier dat mensen samenbrengt. Nee, ze zou een bordercollie zijn, die zijn ook erg aardig’, zegt Laurent.

‘Ze zullen in de toekomst wel praten, als ze dat willen,’ zegt Laurent over zijn kinderen, en over Louise: ‘Ik ben er altijd van onder de indruk geweest dat ze zo goed naar anderen luistert. Dat doet ze van kindsbeen af. Leeftijdgenoten nemen haar in vertrouwen en genieten van haar gezelschap. Ze wordt op school door iedereen gewaardeerd.’

‘Ze voelt de behoefte om met iedereen te communiceren’, zegt Claire. ‘We hebben verschillende familiegroepen op WhatsApp, zij is het die de discussies voedt. Ze moet bijvoorbeeld met haar grootouders kunnen praten en doet er alles aan om ons samen te brengen.’

LEES OOK:

LAURENT IS HET BEU

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP