Aardbeien

Koning Filip krijgt drie prinsessen op bezoek en 9 kilo aardbeien

Aardbeiprinsessen. Geen echte.

Het is een traditie die in de jaren zestig begon: bij het begin van het aardbeienseizoen brengt een delegatie van het Melseelse Aardbeicomité een korf primeuraardbeien naar het koninklijk paleis.

Koning Filip kreeg anders dan anders maandag niet één, maar drie Aardbeiprinsessen over de vloer.

‘Het is normaal een jaarlijkse traditie dat we naar het paleis gaan om de primeuraardbeien te overhandigen’, legt het comité uit. ‘De voorbije twee jaar was er bij het paleis evenwel geen bezoek toegestaan door de coronapandemie. We hebben de aardbeien wel telkens laten bezorgen door een koerier. De koning heeft ons Melseels goud dus geen enkel jaar moeten missen. Daarom kwam het voorstel om niet alleen huidige prinses Amber Van Moere en haar eredames Margot De Bruyne en Silke Staes mee te brengen, maar ook de meisjes die het kroontje de voorbije twee jaar droegen.’

Na een bezoek aan het paleis trok het gezelschap nog naar brouwerij Lindemans, om de dag af te sluiten met een maaltijd in Hotel Beveren. De Aardbeifeesten bestaan dit jaar precies zestig jaar, starten op woensdag 25 mei en worden afgesloten op zondag 29 mei. Tijdens de festiviteiten zal ook een nieuwe Aardbeiprinses verkozen worden.

LEES OOK:

FILIP PROEFT EERSTE AARDBEIEN VAN HET SEIZOEN

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: HLN Beeld: @MonarchieBe