Emmanuel België Portretfoto Screenshot Instagram

In beeld: prins Emmanuel van België

Jarig op Dierendag. Was precies 50 centimeter bij zijn geboorte. En gaat naar een andere middelbare school dan zijn zussen en broer (deden). We hebben een aantal mooie foto’s en leuke weetjes over Emmanuel voor je verzameld.

Hij vierde op 4 oktober zijn 16de verjaardag. Deze puber heeft nog een jonger zusje, Eléonore. En oudere broer Gabriël en zus Elisabeth boven zich. Emmanuel gaat niet, zoals zijn zusje en de rest wel deden, naar het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel, maar naar een school in Kessel-Lo, voor leerlingen met leerstoornissen. Daarover is ooit gemeld dat Emmanuel ‘normaal begaafd’ is, maar wel kampt met ernstige dyslexie. Op zijn school zijn kleine klassen, met meer aandacht per leerling.

Hoog tijd om de Belgische prins eens in the picture te zetten! Een aantal mooie foto’s en per foto een weetje.

Emmanuel werd op 4 oktober 2005 geboren, in Anderlecht. Hij was toen 50 centimeter lang en woog 3900 gram. Dit is één van de eerste gezinsfoto’s met hem die met de wereld werd gedeeld.

Gezinsfoto Belgische Royals 2005 Met Baby Emmanuel

Hier zien we de blonde prins als kleuter, aan de hand van zijn vader. Op weg naar school, hartstikke spannend natuurlijk!

Emmanuel Naar School Aan De Hand Van Filip

De Belgische koningskinderen worden – net als die in Nederland – met enige regelmaat op de foto gezet. Dat gebeurt vaak in de paleistuinen of in hun geval bij (woon)Kasteel Laken. Deze gezellige foto met de 2 broers en 2 zussen stamt uit 2015.

Belgische Koningskinderen 2015

Je weet vast dat ze in België peters en meters hebben. Zoiets als wat wij peetvaders en -moeders noemen. Emmanuels dooppeter is geen onbekende: Guillaume van Luxemburg. Inmiddels is Emmanuel dus 16 en werd deze nieuwe portretfoto gedeeld op zijn verjaardag.

Emmanuel België Portretfoto Screenshot Instagram

We sluiten af met deze aandoenlijke foto uit 2018. De prins krijgt een liefdevolle aai van moeder Mathilde. Mathilde was 32 jaar toen Emmanuel geboren werd. Zij en Filip verschillen overigens flink in leeftijd: 13 jaar.

Emmanuel Krijgt Aaitje Van Moeder Mathilde

LEES OOK:

Binnenkijken bij: Delphine

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Beeld: HBVL, HLN, Showbizz24, Instagram @belgianroyalpalace