Mathilde, Paola, Albert, Filip

Filip stelt bezoek uit na ziekenhuisopname Albert

Koning Filip heeft een bezoek aan de Universiteit Gent vandaag uitgesteld, nadat zijn vader Albert in het ziekenhuis werd opgenomen.

Dat meldde de universiteit een paar uur voor aanvang van het bezoek. Eerder op de ochtend werd bekend dat zijn vader koning Albert is opgenomen in het ziekenhuis.

Welzijn

Filip zou op de universiteit praten met een groep studenten over onderwerpen als milieu en duurzaamheid, mentaal welzijn en economie. Het bezoek aan de UGent wordt op een later te bepalen datum ingehaald.

De 89-jarige koning Albert werd dinsdagochtend onwel. Hij vertoonde uitdrogingsverschijnselen en werd daarom uit voorzorg opgenomen in het ziekenhuis.

Verleden

Hij is bij bewustzijn en wordt onderzocht, meldden Belgische media. Hoe lang hij in het ziekenhuis moet blijven, hangt volgens VRT Nieuws af van de resultaten van de onderzoeken.

Albert kampte in het verleden al vaker met gezondheidsproblemen. Zo is hij hartpatiënt en werd hij meerdere keren behandeld voor huidkanker.

Koning Albert was van 1993 tot 2013 staatshoofd van België. Hij is opgevolgd door zijn zoon Filip, maar wordt in België nog steeds koning genoemd.

Tip van de redactie: kleed je als een royal

Scherm­afbeelding 2023 02 01 Om 21.21.42
BESTEL HIER

ANP

#Royaltynl