Ontwerp Zonder Titel 2023 02 14t114949.482

Fantastisch! Filip en Mathilde bezoeken nabestaanden aardbeving

Koning Filip en koningin Mathilde hebben nabestaanden bezocht van de verschrikkelijke aardbevingen in Turkije en Syrië.

Ze bezochten twee families in Houthalen-Helchteren, die familieleden en naasten verloren door de aardbeving. De ene familie verloor dierbaren in de Turkse stad Hatay, de andere familie in de Syrische stad Aleppo.

Medeleven

Mathilde en Filip willen zo hun medeleven en steun betuigen aan de getroffen families, en aan de Turkse en Syrische gemeenschappen in België.

Grote delen van Turkije en Syrië werden vorige week getroffen door zware aardschokken. De beelden staan op ons netvlies gegrift. Tienduizenden  doden, het totale aantal is nog steeds niet vastgesteld. Plus een veelvoud aan gewonden.

Experts

Ook vanuit Nederland komt hulp op gang aan de getroffen gebieden, in de vorm van goederen en geld. Ook heeft ons land experts en honden gestuurd, die hielpen bij het opsporen van overlevenden onder het puin.

Koning Willem-Alexander was op Sint Maarten toen de ramp zich voltrok. Hij noemde het een verschrikkelijk drama, en besteedde ook namens koningin Máxima en prinses Amalia aandacht aan de gevolgen, ook voor Turken en Syriërs in Nederland.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

belgianroyalpalace