Elisabeth En Mathilde En Profil

Dit is het grote voorbeeld van kroonprinses Elisabeth

De Belgische prinses Elisabeth heeft in haar eerste interview haar bewondering uitgesproken voor een Belgische royal.

De 21-jarige Elisabeth noemde haar op laatste dag van haar Egypte-reis haar betovergrootmoeder koningin Elisabeth een inspirerende vrouw. Ze hoopt op een dag op haar te lijken.

Prinses Elisabeth was de afgelopen dagen samen met haar moeder koningin Mathilde naar Egypte afgereisd. Ze traden gezamenlijk in de voetsporen van koningin Elisabeth, die een passie had voor het land en honderd jaar geleden dezelfde plaatsen aandeed.

Mooi moment

Voor Elisabeth was het dan ook een heel mooi moment om de reis met haar betovergrootmoeder en haar moeder maken. Haar naamgenoot was op vele fronten inspirerend, vertelde ze aan de Vlaamse pers

‘Ze was avontuurlijk, had een passie voor Egypte, maar ook voor muziek. Zij was ook sociaal geëngageerd. Graag zou ik in de toekomst op haar willen lijken.’

De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde hoopt echter ook van haar moeder te kunnen leren:

‘Zij is heel energiek en dynamisch en ze heeft die passie om naar mensen te luisteren.’

Archeologie

De derde en laatste dag van het bezoek stond in het teken van de archeologie. Het duo werd door archeologen van de KU Leuven rondgeleid door actieve opgravingen in Dayr-al-Barsha, iets wat Elisabeth gezien haar studie Geschiedenis in Oxford wel kon waarderen. Door geschiedenis kan je volgens haar de toekomst en het heden beter begrijpen.

Tip van de redactie: kleed je als een royal

Scherm­afbeelding 2023 02 01 Om 21.21.42
KLIK HIER
BESTEL HIER

ANP